Crematorium Daelhof

Crematorium Daelhof

Meer info

Sedert begin 2015 bevindt het ‘oude crematorium van Vilvoorde’ zich in een nieuw gebouw in Eppegem, op nog geen kilometer van de vorige locatie. De naam Daelhof verwijst naar een oude hoeve die vroeger op deze plek stond.

 

Het nieuwe gebouw heeft een tijdloze architectuur en een open karakter. Het is een ontmoetingsplaats die bezoekers van alle leeftijden en alle achtergronden een warme welkom wil bieden. De ruimten in het gebouw baden in het licht en zijn sober maar modern ingericht, wat zorgt voor een bijzondere en serene sfeer, nodig om gepast afscheid te kunnen nemen.

 

Door zijn ligging aan de grens met het natuurgebied Dorent-Nelebroek, wordt het gebouw langs drie zijden omzoomd met natuurlijke weiden en een bos die een aangename, rustgevende omgeving scheppen.

 

De algemene sfeer in crematorium Daelhof is ontspannen en eerder informeel, het vriendelijke en meertalige personeel stelt dan ook alles in het werk om iedere afscheidsbeleving zo uniek en zo persoonlijk mogelijk te maken.

 

Crematorium Daelhof heeft respect voor tradities maar staat evenzeer voor een hedendaagse aanpak. Laat u door onze gemotiveerde medewerkers inspireren en bekijk samen alle mogelijkheden op het gebied van tekst, muziek, beeld en horeca, alsook de veelzijdigheid van deze bijzondere locatie. Onze missie is, om een dag die in het teken van afscheid en verdriet staat, toch nog zo aangenaam en comfortabel mogelijk te laten verlopen.

 

Crematorium Daelhof wordt uitgebaat door de intergemeentelijke vereniging Havicrem, een samenwerkingsverband van 26 Vlaams-Brabantse gemeenten.

Zit u met een vraag of zijn er nog onduidelijkheden?

Aarzel niet om contact op te nemen, Crematorium Daelhof is er om u te helpen.

Crematorium Daelhof is een plek waar mensen afscheid nemen van een dierbare in alle rust en sereniteit. Wij geven u de ruimte die u nodig heeft om op een gepaste wijze afscheid te nemen en staan u samen met de begrafenisondernemer bij in een belangrijk deel van de uitvaart. Daelhof wil een betaalbare en kwaliteitsvolle dienstverlening aanbieden die is afgestemd op de wensen van de nabestaanden en de overledene. Het crematorium bevindt zich sinds 2015 in een eigentijds gebouw, gelegen aan de rand van het natuurgebied Dorent-Nelebroek.

Tussen een overlijden en de crematie en afscheidsplechtigheid komt heel wat kijken. Er moeten namelijk een aantal administratieve formaliteiten volbracht worden. U neemt best een begrafenisondernemer onder de arm. Naast het regelen van de uitvaart neemt die heel wat praktische zaken voor zijn rekening. Bovendien moeten ook een aantal instanties op de hoogte gebracht worden.

Daelhof beschikt over drie aula’s van verschillende grootte waar afscheidsplechtigheden met audiovisuele ondersteuning kunnen plaatsvinden. Nabestaanden kunnen de inhoud, de duurtijd en de vormgeving van de ceremonie zelf bepalen. Crematorium Daelhof staat open voor alle geloofsovertuigingen. Onze meertalige ceremoniemedewerkers staan voor u klaar om plechtigheden voor te gaan en desgewenst op maat samen te stellen maar u kan evengoed beroep doen op een externe voortganger.

In Daelhof hebben families en nabestaanden de mogelijkheid om na de afscheidsplechtigheid een maaltijd te nuttigen. Die vindt plaats in een rustgevend kader met zicht op het bos. Het gebouw beschikt over vijf zalen die elk 50 personen kunnen ontvangen. Door middel van onze verplaatsbare wanden kunnen 200 personen in één zaal plaatsnemen. Daelhof biedt diverse cateringformules aan waaronder koffietafels, koude buffetten en staande recepties.

Crematorium Daelhof ligt in Zemst zeer nabij Vilvoorde, Eppegem, Elewijt, Grimbergen, Machelen, Weerde, Perk en Zaventem. Dit crematorium wordt beheerd door Havicrem, de intercommunale voor de regio Halle – Vilvoorde. Crematorium Daelhof verzorgt er de crematies, de uitvaartplechtigheden, de koffietafels en de asbestemming. Voor een begrafenis bij Crematorium Daelhof kun je terecht bij alle begrafenisondernemers uit de buurt.